Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Варіанти.net

Четвер, 28 червня 2012, 17:53

Батальні полотна Альтомонте виставили у Золочівському та Олеському замках

Сьогодні, 28 червня у Золочівському та Олеському замках відбулося урочисте відкриття експозиції батальних полотен Мартина Альтомонте – «Битва під Віднем» та «Битва під Парканами».

Картини італійського художника Мартина Альтомонте протягом чотирьох років перебували на реставрації у Польщі, а кілька місяців тому знову повернулись в Україну. Покійний Борис Возницький, директор Львівської національної галереї мистецтв бажав, щоб ці унікальні батальні полотна розміром майже 8*8 метрів зберігались саме у Золочівському та Олеському замках, оскільки там найкращі умови для цього і сьогодні вдалося виконати його задуми. 

Урочистості відбулися не без участі керівництва області. Серед присутніх були голова Львівської обласної ради Олег Панькевич і голова Львівської облдержадміністарції Михайло Костюк, а також представники львівської інтелігенції - музейники, мистецтвознавці, письменники, науковці.

На відкритті була також і донька покійного Бориса Возницького - Лариса Возницька, яка запевнила, що умови зберігання картин у замках відповідають усім нормам. Правда, зізналась, що експонувати їх у інших містах на разі не варто. 

Нагадаємо, після смерті Бориса Возницького у Львові тривали численні обговорення з приводу експонування батальних полотен М. Альтомонте. Зокрема польський уряд звернувся до українських колег з проханням повернути картини на попереднє місце їхнього зберігання, до римо-католицького костелу Св. Лаврентія у Жовкві. З цього приводу обурилось чимало людей, які створили ініціативну групу зі збереження спадщини Бориса Возницького. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.