Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

малий прикордонний рух

dt.ua

Четвер, 25 червня 2015, 19:28

Польський сейм погодив зміни до угоди про малий прикордонний рух

малий прикордонний рух

Польський Сейм надав повноваження президентові Польщі ратифікувати протокол, який змінює Угоду про малий прикордонний рух з Україною (МПР), а саме: продовжити термін перебування у прикордонній зоні з 60 до 90 днів.   

Про це повідомило Польське радіо.

У новому законі передбачено звільнення від оплати консульських зборів заявників, які клопочуться про видачу їм другого і наступного дозволу МПР.

Також скорочено час очікування видачі дозволу та уможливлення подачі документів у центрах, які знаходяться у тих містах, де немає консульських установ.

Окрім того, скасований обов’язок медичного страхування під час перебування у прикордонній зоні.

Оплати за медичні послуги особи із дозволом на малий прикордонний рух здійснюватимуть за власний кошт.

Доповнено також список населених пунктів у прикордонній зоні, де діятиме дозвіл у рамках МПР: це три адміністративні одиниці у Волинській області та одна у Львівській.

Зміни в Угоді про малий прикордонний рух були підписані в грудні 2014 року у Варшаві президентами Польщі й України Броніславом Коморовським та Петром Порошенком.

Малий прикордонний рух між Польщею та Україною діє від 2009 року.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вважає важливим питання розширення смуги місцевого прикордонного руху між Україною та Польщею з 30 до 50 кілометрів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.