Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Яресько

patrioty.org.ua

П'ятниця, 26 червня 2015, 13:02

Щоб захистити економіку країни, уряд може припинити виплати кредиторам

Наталія Яресько

У зверненні до громадян Украіни міністр фінансів Наталіі Яресько заявила, що не поступиться кредиторам.

Про це йдеться у зверненні Наталіі Яресько, опублікованому на сайті Міністерства фінансів України.

Приватні кредитори протягом трьох місяців відмовляються від переговорів про реструктуризацію комерційних боргів України.

"Власники суверенних комерційних зовнішніх зобов’язань України, представлені Спеціальним комітетом кредиторів, 3 місяці відмовилися проводити предметні переговори про умови боргової операції, які б відповідали 3 цільовим показникам, які встановлено програмою МВФ та які необхідно досягнути задля того, аби боргове навантаження на Україну не було надмірним", - йдеться у зверненні.

За її словами, замість цього кредитори запропонували використовувати на погашення зовнішнього боргу валютні резерви, з тим, аби уникнути будь-яких фінансових втрат в нинішній ситуації.

"Уряд прагне знайти рішення, що буде задовольняти всі сторони, забезпечить вирішення проблеми неприйнятного боргового тягаря та допоможе відновити економічне зростання. Але уряд розуміє, що кредитори можуть не мати на меті досягти згоди, натомість будуть й далі блокувати вирішення цього питання", - йдеться у зверненні.

В такому випадку, як стверджує Яресько, уряд готовий припинити сплату міжнародним зовнішнім кредиторам, аби захистити економіку України та зберегти її фінансові ресурси до того часу, коли прийнятну угоду з кредиторами буде досягнуто.

"Політика українського уряду має повну підтримку як МВФ, так і країн Великої Сімки, які згодні, що комерційні зовнішні кредитори мають взяти участь в спасінні та відновленні економіки України", - йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.