Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Понеділок, 2 липня 2012, 10:48

Міжнародний фестиваль АртПоле триватиме з 12–16 липня

Ювілейний десятий фестиваль етнічної музики та лендарту АртПоле відбудеться у с. Уніж, Городенківського району, Івано-Франківської області з 12 по 16 липня.

Серед цьогорічних музичних відкриттів фестивалю – угорський organic trance project Airtist, що поєднав в собі танцювальну електронну музику з дримбою та діджеріду та чеський De?i, в якому також звучить діджеріду, але по-іншому, у поєднанні із кларнетом.

На сцені фестивалю також виступатимуть два абсолютно різних гурти з Польщі — іронічні й голосні Mitch & Mitch та емоційні й віртуозні VO?OSI.

Балканськими музичними сумішами, настояними у лапландському кліматі потішать Jaakkoo Laitinen& V??r? Raha з Фінляндії.

Привітати десятий фестиваль новими програмами збираються улюблені учасники попередніх років Перкалаба і Бурдон, тріо Port Mone, а також міжнародне музичне угрупування Transglobal Underground.

Вперше на АртПолі Люди добрі, ГИЧ-оркестр, Zapaska & BeBoBul, Дичка та Перкалабські придатки. Останні безпосередньо пов'язані з відомим вам хором Як умієм, так і пієм, до якого кожен може долучитися вже зараз.

Сім перформансів, більшість з яких — абсолютні прем'єри, запропонує нічна експериментальна сцена. Тут музика поєднуватиметься з поезією, театром, звичайним і вогняним, відео живописом та ін.

Відкриватиме зону експерименту диптих «Дзеркало» від Олени Костюк — давні українські пісні, сучасна академічна музика та відео. У наступні ночі: Сергій Жадан з гуртом Ойра та Андрієм Кириченком, Зіра з театром вогню ПротиНочі, That Black і Вадим Ільков, Кирило Максименко, оркестр електро-інструментів та експериментальна музика.

В останній день фестивалю відбудеться перше представлення українсько-німецько-литовського проекту «Ультрамарин», який поєднує українську пісенну традицію та сучасну імпровізаційну музику, засновники проекту Уляна Горбачевська та Марк Токар.

Також у програмі фестивалю:

лендарт — об'єкти від Жанни Кадирової, Мирослава Вайди, Олександра Нікітюка, Віталія Кохана, Світлани Гусакової і Артема Зданевича;

екологічна програма, під час якої рок-вар'яте КораЛЛі закличе всіх на творчу і практичну боротьбу з пластиком, а також та екскурсії по околицях — дослідження місцевих трав, дерев, птахів, один одного та цього прекрасного світу;

еко-етно-сцена на Дністрі — музичну енергію та стихію води поєднуватимуть львівські гурти «ГИЧ-оркестр» та «Люди Добрі», які сплавлятимуться на фестиваль і потім з катамаранів монтують плавучу сцену;

тринадцять щоденних майстерень: витинанка, кераміка, ковальство, шиття, плетіння, співи, пластика та різновиди кожного з напрямків — робота з тонким, нематеріальним і з цілком реальним, від створення перфомансів і приборкання стихії вогню до ліплення горщиків, які можна забрати з собою на згадку;

кінопрограма, зокрема, покази від фестивалю Docudays UA;

Детальніша інформація про програму, квитки, умови перебування та інші цікаві й необхідні речі — на сайті фествиалю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.