Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

studrada.ucu.edu.ua

Понеділок, 2 липня 2012, 10:56

У Львові зареєстровано понад 1,1 тис. бездомних громадян у Центрі обліку бездомних

На сьогоднішній день Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові зареєстрував майже 1150 бездомних, з них у поточному році - 110 осіб. В основному це чоловіки (70% загальної кількості). Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян веде первинний облік бездомних громадян; видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку; сприяє реєстрації переважного місцезнаходження; здійснює соціальне патрулювання; надає інформаційні, правові та консультаційні послуги; сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Одним із пріоритетних напрямків роботи окрім забезпечення нічлігу є допомога у відновленні документів (паспортів), яких у 2012 році оформлено 44 особам.

На сьогодні Центр є єдиним державним закладом у м. Львові, який здійснює соціальне обслуговування бездомних громадян. Усі послуги, що надаються працівниками закладу, мають індивідуальний та конфіденційний характер.

«Оформлення паспортів замість втрачених та реєстрація переважного місцезнаходження є нагальною потребою кожного клієнта, оскільки без цих документів особа не може працевлаштуватись, оформити пенсію, допомогу на дитину, отримати медичну допомогу, тобто користуватись правами громадянина України. До слова, в нашій практиці трапляються випадки, коли до Центру звертались особи, які втратили паспорти 20-30 років тому, не маючи підтвердження належності до громадянства, є й такі, що вперше звертаються за оформленням паспорта у віці 25 та більше років», – розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних о. Олег Федоренко.

«Принцип роботи організовано з урахуванням набутого європейського досвіду наших партнерів з Нідерландів, Польщі та громадських організацій Львова та інших міст. Хочу наголосити, що нині діючу систему соціального захисту бездомних ми розвиватимемо й надалі. Маю сподівання, що громада Львова долучатиметься до нашої спільної справи у допомозі знедоленим, адже бездомні, як і всі ми є повноцінними членами нашого суспільства», – повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Павлюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.