Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

http://www.autosite.com.ua

Понеділок, 2 липня 2012, 11:42

У липні ціни на бензин знизяться на 15-20 коп. за літр

Зменшення ціни на бензин відбувається плавними темпами і найближчим часом – вже у липні - ціни повинні знизитись на 15-20 копійок за літр. Про це повідомив експерт ринку нафтопродуктів Сергій Куюн.

«Однак, питання більшого зниження поки що стоїть на порядку денному, оскільки ринок до цих пір не зрозумів механізму з плаваючими акцизами. На даний момент можна констатувати, що нова ставка акцизного збору, яка діє сьогодні, на 54 копійки вища, ніж була б при стабільному акцизі, який діяв раніше, тому якщо б не плаваючий акциз, сьогодні б ціни були б нижче і можна було б очікувати зниження цін ще на 50 копійок за літр. Якщо взяти 15-20 копійок, які ми очікуємо плюс ще 50 копійок за рахунок акцизу, думаю, ціни наблизились би до 10 гривень за літр», - сказав С. Куюн.

На думку експерта, ціни знизяться лише до рівня 10,50 грн. за літр, як це декларував профільний міністр Юрій Бойко перед тим, як ухвалили законопроект про плаваючий акциз.

«Ціни поступово знижуються і будуть поступово знижуватись до рівня 10,50 грн. так як це декларувало міністерство», - сказав він.

«Палива на ринку у нас в розпал активних сільськогосподарських робіт більш ніж достатньо. Запасів більше нормативних - десь в 1,5-2 рази по окремим нафтопродуктам», - додав С. Куюн.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринків нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку.

Крім того, Експертно-аналітична група при Кабміні також рекомендувала вітчизняним АЗС знизити ціни на бензин на 70 копійок, а на дизпаливо - на 60.

Джерело: УНН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.