Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вулецькі пагорби

П'ятниця, 3 липня 2015, 12:47

У Львові відбулося відзначення річниці загибелі львівських професорів

Вулецькі пагорби

На Вулецьких пагорбах відзначили річницю загибелі львівських професорів в липні 1941 року.

Сьогодні, 3 липня, відбулось відзначення річниці загибелі львівських професорів на Вулецьких пагорбах в липні 1941 року.

«Подія, яка зібрала нас біля цього пам'ятника, сталася 74 років тому назад. Трагічно загинуули професори Львова. Це була втрата не тільки Львова, України та Польщі, це велика втрата для всього наукового світу. Тому що ті професори, які були тут розстріляні, представляли еліту світової науки. Серед них відомі фізики, математики, медики, аграрники. Їх було 42 чоловіки», – розповів ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

В урочистостях взяли участь делегація ректорів вищих навчальних закладів Вроцлава, представники керівництва області та міста, делегація науковців та освітян Вроцлава, представники науково-освітянської спільноти Львова.

«Мудрі і освідчені люди завжди були і є загрозою для тоталітарних режимів, тому їх знищують і вбивають,бо вони мають Божу ласку, вони відчувають і говорять правду, не мовчать. Саме тому ми повинні завжди їх пам'ятати та згадувати», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.