Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Понеділок, 2 липня 2012, 12:37

У Варшаві відбувся польсько-український фестиваль народного мистецтва

16-17 червня на вул. Хмільній у Варшаві (Польща) Фонд Польського Мистецтва та Рукоділля «Цепелія» (Cepelia) представив ярмарку польського та українського ремесел.

Захід відбувся за підтримки посла України в Республіці Польща Маркіяна Мальського.

P1013054

Україну представили сім художників. Вони малювали на склі, писали писанки, презентували біжутерію, традиційні прикраси "Герда" з крихітних кульок, ювелірні вироби, кераміку і керамічний посуд. Художники з України, одягнені у вишиті лляні сорочки, показували та продавали свої вироби, які викликали особливий інтерес у відвідувачів ярмарки.

p-u2

Представники Польщі показали, між іншим, мереживні роботи, різьбу по дереву, лляні вироби, килими та гобелени, металеву, куту вручну біжутерію, глиняний посуд, вишивки, а також писанки, виконані за традиційними гуцульськими узорами.

p-u7

На виставці-ярмарку можна було знайти намиста з пластику, ювелірні вироби з шовку, покривала, скатертини, декоративні наволочки. Навіть найбільш вибагливий покупець міг знайти щось для себе. Захід супроводжувався українською та польською музикою.

P1420623

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.