Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Німеччина

goloskarpat.info

Четвер, 9 липня 2015, 10:05

Німеччина допоможе Сербії з нелегалами

Німеччина

Ангела Меркель пообіцяла Сербії допомогти з вирішенням проблеми нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.com.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель побувала з державним візитом у Албанії та Сербії. Під час зустрічі з керівництвом Сербії, вона пообіцяла допомогти країні вирішити проблеми нелегальних мігрантів.

Зазаначимо, щодня південний кордон Сербії перетинають близько тисячі втікачів з Африки та Близького Сходу. Від початку року прохання про притулок у Сербії подали 34 тисячі осіб.

І Албанія, і Сербія – мають статус кандидатів на членство в Євросоюзі, але ще не розпочинали перемовин про вступ. Обидві країни Меркель підтримала на шляху до ЄС.

"Я можу вас запевнити, це в наших же інтересах забезпечити виконання нашої обіцянки європейської перспективи для країн західних Балкан – бо це для нас справа честі", – заявила канцлер Німеччини.

Будучи у конфронтації з Грецією, яка в своїх бідах не в останню чергу звинувачує Німеччину, Ангела Меркель своїм балканським турне посилає сигнал, що спокій на Балканському півострові – критично важливий для ЄС. Сербський прем‘єр Александар Вучич, який сам змушений піти на непопулярні заходи, щоб скоротити бюджетні видатки, висловив повну підтримку політиці Німеччини.

"Ми обрали жорсткі заходи, бо легкі рішення рідко приносять гарний результат. Греція – наш друг, але економічний шлях ми обрали інший", – наголосив Александар Вучич

Нагадаємо, З початку цього року Середземним морем до Європи прибули понад 135 тисяч біженців. Раніше Євросоюз оголосив про плани переселити їх протягом двох років углиб Євросоюзу.

5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.