Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Собор УПЦ КП

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:39

УАПЦ та УПЦ КП не об’єднаються

Собор УПЦ КП

Українська Православна Церква Київського Патріархату заявила про відмову Української автокефальної православної церкви від попередніх домовленостей щодо створення єдиної церкви.

Про це повідомляє День.

«9 липня 2015 р. у Михайлівському Золотоверхому монастирі у приміщенні Патріархії УАПЦ відбулося друге спільне засідання Комісій УПЦ КП та УАПЦ для ведення діалогу. На початку зустрічі з боку УАПЦ було надано протокол засідання Архієрейського Собору УАПЦ, у якому відкидалася попередня пропозиція щодо принципу рівності представництва для обрання делегатів на Об’єднавчий Собор (всі єпископи та по одному делегату від кожних 15 зареєстрованих релігійних організацій)», - йдеться у повідомленні.

Натомість, як наголошують у УПЦ КП, пропонувався принцип «50/50», де одна половина делегатів представляла би УПЦ КП (4877 релігійних організацій, підтримка, згідно опитувань, 44% населення України), інша половина – УАПЦ (1225 релігійних організацій, підтримка, згідно опитувань, 1,5% населення України).

В УПЦ КП вважають таку пропозицію несправедливою та неприйнятною.

Нагадаємо, на спільному засіданні комісій, яке проходило 8 червня, УАПЦ та УПЦ КП вирішили об'єднати 2 церкви у єдину Помісну Православну Українську Церкву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.