Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вручення подяки

facebook.com

П'ятниця, 10 липня 2015, 18:09

Львівські радикали стали на захист Поповицького інтернату

вручення подяки

Члени Львівської радикальної партії Олега Ляшка відвідали КЗ ЛОР Поповицький психоневрологічний інтернат і подякували керівнику інтернату за віддану важку працю на благо допомагати людям. 

Подяку від Львівської ТО РПЛ за багаторічну віддану працю на благо оздоровлення людей та сумлінне виконання своїх обов’язків  директору Поповицького інтернату Гамара Галині Степанівні вручив заступник голови організації Юрій Мазур.

«Ті справи, які за 8 років будучи керівником цієї установи зробила Галина Гамар, заслуговують на увагу та щиру подяку.  У людей, які тут працюють надзвичайно важкий труд  і, я думаю, що в жодному закладі України немає таким умов проживання для хворих, як тут. І ці умови були створені лише завдяки власній амбітності та важкій праці керівника Галини Степанівни», - прокоментував Юрій Мазур.

Як розповіла сестра-господиня закладу Ганна Поповчик, з призначенням на посаду керівника закладу Галини Гамар, інтернат просто почав на очах змінюватися:

«Ми тут все почали оновлювати і доводити до ладу своїми силами та ідеями керівника – в нас ошатні,  чисті, світлі кімнати, оновлені ванні кімнати, зроблено ремонт у столовій, кухні, актовій залі».

За словами заступника директора Ореста Мандзяка, установа оновилася не лише всередині, але й ззовні - красивий фонтан на подвір’ї, статуя Божої Матері, аби хворі могли помолитися  на території закладу, не виходячи за її межі, чудова кімната відпочинку, де люди собі можуть подивитися телевізор, прибраний сад  та вся територія.

«Крім  того, у нас є своє фермерство та садівництво. Тобто м'ясо, молочні продукти, овочі та фрукти ми не купуємо, все маємо своє. До робіт по господарству залучаємо і наших хворих. Цим ми їх водночас і відволікаємо, і вони нам допомагають. Адже в нас на сьогоднішній день перебуває 124 хворих із 130 ліжкомісць. Причому ці хворі до нас поступають зі всього колишнього Радянського Союзу, є і з Грузії, дуже багато з Криму і тд. Тобто роботи є багато», - додав Орест Мандзяк.

Ганна Попович також додала, що їх підопічні мають і неабиякі таланти – вони малюють і малюнки їхні беруть участь і різних конкурсах і займають призові місця по Україні, вони плетуть килимки, пишуть неймовірно гарні вірші, займаються художньою самодіяльністю -  «До речі, щодо художньої самодіяльності, то працівники інтернату також у ній задіяні завдяки Галині Степанівні, в нас є вокальний ансамбль, який також займає призові місця на конкурсах в Україні».

«Тобто з приходом на посаду керівника Гамар Галини у нас абсолютно налагодився побут і життя, і коли приїжджають до нас родичі хворих чи керівництво з Києва, то всі кажуть, що у нас тут, як у Європі, а ми всім кажемо, що ми і є Європа», - сміється пані Ганна.

Проте, за словами директора інтернату, два роки тому на їх заклад почав чинитися тиск сторонніми особами, які хочуть ввести в інтернаті  посаду ще одного заступника, хоче це заборонено законодавством  та, мабуть, поставити на керівну посаду інтернату  повністю сторонню особу.

«На нас почали писати анонімні листи і відповідно почали приїжджати перевіряючи органи. За останній час ми мали 17 перевірок, в тому числі приїжджали з Комітету ВРУ з захисту прав людини. Але у нас все гаразд, тому наразі тим, хто хоче втрутитися в роботу інтернату і все розрушити, а це, я вважаю, вищі керівні органи села Поповичі та Львівської області, їм наразі цього не вдається, але працювати під шаленим тиском збоку влади, дуже важко. Тому ми попросили львівських радикалів, можливо вони стануть на наш захист і допоможуть витримати весь цей негатив», - пояснила Галина Гамар.

Як повідомив перший заступник голови Львівської ТО РПЛ Юрій Візняк, львівські радикали не лише підтримують та стануть на захист закладу, а й взяли це питання під особистий контроль і, якщо тиск на заклад буде збільшуватися, то перейдуть до радикальних дій.

«Сьогодні ми зробили дуже мало, ми вручили подяку Галині Гамар за її важку багаторічну працю, але вважаємо, що вона заслуговує  як мінімум на щотижневі такі грамоти від усіх державних органів влади. Адже те, що вона зробила в закладі власними ідеями, амбіціями та силами, я ніде такого ще не бачив. У великих лікарнях в областях немає такого. Тобто людина працює і працює дуже добре, тому я не розумію для чого вставляти, як то кажуть, палки в колеса.  І я кажу рішуче, що наша організація не допустить, аби влада чи то села, чи будь-яка інша так грубо втручалася в роботу інтерну. Тим більше, що ми знаємо, що весь колектив підтримує пані Галину і також стоятиме разом  з нами на своєму», - додав Юрій Візняк. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.