Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

греція

ipress.ua

Середа, 15 липня 2015, 12:46

МВФ вважає, що Греціїю врятує списання боргів

греція

Міжнародний валютний фонд впевнений, що без списання боргів Греції, Афіни не зможуть відновити економічне зростання.

Про це повідомляє Польське радіо.

Аналітики МВФ підкреслюють, що останні два тижні, під час яких банківська система Греції діяла зі значними обмеженнями, значно погіршився фінансовий та економічний стан країни.

Впродовж наступних двох років, співвідношення заборгованості до ВВП Греції зросте до 200%.

В 2022 році ця пропорція має складати 170%. Ще нещодавно Фонд передбачував, що така частка становитиме 142%.

МВФ не вірить, що грекам вдасться реалізувати очікувані кроки у бюджетній сфері. Фонд також сумнівається, що в нинішніх умовах вдасться досягти відчутного економічного зростання, а також вказує на необхідність чергової рекапіталізації банків.

Для запобігання цього існує кілька способів виходу із пастки, в якій опинилася Греція. Серед них - значне продовження термінів сплати заборгованостей, до, наприклад, 30 років, а також скорочення боргу, яке відкидають країни Єврозони на чолі із Німеччиною.

5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Згодом Уряд Греції надіслав кредиторам план реформ, що в разі схвалення може стати запорукою отримання нової фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.