Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

http://www.waps.com.ua

Вівторок, 3 липня 2012, 09:07

АМКУ пригрозили «МТС» та «Київстар» розслідуванням за високі тарифи

Якщо оператори мобільного зв'язку України «МТС» та «Київстар» не знизять тарифи, і їх дані по прибутках та видатках розійдуться з даними відомства, Антимонопольний комітет розпочне розслідування. Про це заявив очільник АМКУ Рафаель Кузьмін.

 

У операторів склалося явно монопольне становище: спільно вони займають 80% ринку. 

«Якби була справедлива конкуренція, ціни продовжували б знижуватися, і нам не надходило б стільки скарг. Собівартість мобільного зв'язку в Україні, Росії та Німеччині приблизно однакова. Тоді чому наші абоненти платять так багато?», - зазначив він.

Кузьмін вважає, що на соціально важливих ринках, до яких належить і мобільний зв'язок, прибутковість компаній і доходи населення повинні бути порівнянні. 

«Ми не можемо допустити, щоб рівень операційної рентабельності великих операторів був більше 50%. З іншого боку, ми розуміємо, що «Київстар» і МТС - великі платники податків, і зниження надходжень до бюджету не входить в наші плани», - сказав перший заступник голови АМКУ.

Рекомендації знизити тарифи комітет видав двом найбільшим гравцям ринку.

Нагадаємо, нещодавно Антимонопольний комітет України направив двом найбільшим операторам мобільного зв'язку в країні – «Київстару» і МТС - офіційні листи із рекомендаціями знизити тарифи. Зі свого боку компанії запевняють, що вони піднімають тарифи не через бажання більших заробітків, а через подорожчання усіх складових, з яких формується даний бізнес.

Джерело: ТСН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.