Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Німеччина

p-p.com.ua

Четвер, 23 липня 2015, 13:25

У Німеччині існує розрив між Сходом та Заходом країни

Німеччина

Економічне становище населення на Сході та Заході Німеччини відрізняються, незважаючи на 25-річчя падіння Берлінської стіни.  

Про це повідомляє Euoserver.com.

Берлінська стіна, яка поділяла Східну та Західну Німеччину, впала більше 25 років тому, але дві частини політично об'єднаної Німеччини залишаються різними у розвитку населення та економічному добробуті.

Працівники на заході країни як і раніше заробляють в середньому на 800 євро більше, ніж їхні східні колеги. Валовий внутрішній продукт на людину збільшився в обох частинах країни з 1991 року, але досі він є набагато вищий у західних штатах.

Після падіння Берлінської стіни у листопаді 1989 року, у Німеччині розпочався політичний процес із об'єднання двох частин країни, який триває й досі.

Зазаначимо, що на Заході німці віддають перевагу авто BMW, у той час, як східні мешканці купляють Skoda. Такоє явка виборців на національних виборах завжди вища у західних штатах, хоча різниця між ними коливається від 3 до 8%. Колишні східні німці також більш песимістичні, ніж ті, на заході.

34% східних німців вважають західних німців зарозумілими, а так про себе думають лише 7% мешканців Заходу Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.