Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АС-2 у Львові

galychyna.info

Вівторок, 28 липня 2015, 18:14

В Україні планують врегулювати збір для АС до 1 грн

АС-2 у Львові

У міністерстві запевняють, що запровадження фіксованого збору для всіх автостанцій зменшить вартість проїзду у маршрутках.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Мінінфраструктури планує знизити автостанційний збір для всіх автостанцій до фіксованої суми у розмірі 1 гривні з квитка.

"Це зменшить вартість проїзду для пасажирів та суттєво підвищить рентабельність перевезень. Також це сприятиме розвитку сервісу на автостанціях, так як вони будуть змушені пропонувати кращі послуги і боротися за споживача,  замість того, щоб збирати обов’язкову плату з кожного пасажира для наповнення свого бюджету", - повідомляють у міністерстві.

Наразі автостанційний збір включається у ціну квитка і становить 12-15% від його вартості. У цей збір входить користування послугами АС: касами, залами очікувань тощо.

Як наголошують у Мінінфраструктури, споживачі змушені платити за послуги, якими не обов’язково скористаються, адже більшість з них купують квитки онлайн. А запровадження фіксованого тарифу дасть можливість покривати витрати автостанції на надання послуг з друкування квитків там, де пасажир не має змоги скористатися послугами інтернету.

«Сьогодні будь-які зусилля міністерства спрямовані на спрощення умов для ведення бізнесу, створення конкуренції на ринку і підвищення якості і доступності послуг для кожного окремого пасажира. З відміною автостанційного збору в українця або гостя країни завжди буде вибір, користуватися послугами автостанції або ні, платити за додаткові блага чи ні. Це європейський підхід, який повинен і буде працювати в Україні», - зауважив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.