Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

Вівторок, 3 липня 2012, 13:36

Регіонали звинувачують політичних опонентів у небажанні забезпечити чесні вибори на Львівщині

Прес-служба ЛОО Партії регіонів розповсюдила повідомлення, в якому фракція Партії регіонів звинувачує депутатів Львівської облради від Об’єднаної опозиції і ВО «Свобода», а також голову облради Олега Панькевича у небажанні забезпечити чесні вибори на Львівщині через те, що останні ніби-то не внесли у порядок денний чергової сесії облради питання про виділення коштів для проведення навчань членів виборчих комісій на Львівщині задля уникнення правопорушень під час виборчого процесу.

«Після того, як депутат-регіонал надав проект рішення щодо виділення коштів на проведення навчань членів виборчих комісій від усіх політичних партій, які мають намір приймати участь у виборах, голова Львівської обласної ради проігнорував це питання, не поставивши його на голосування. Такі дії керівництва облради наштовхують на думку, що представники так званих опозиційних сил, лише декларативно заявляють про бажання провести чесні вибори. Насправді, освідченні члени виборчих комісій, судячи із останніх подій, не потрібні, що свідчить про бажання певних політичних сил сфальсифікувати вибори», – сказано у повідомленні. 

Натомість, свою пропозицію регіонали озвучили під час так званої «розминки», коли зачитуються заяви і звернення депутатів. Голова облради Олег Панкевич  попросив виступаючого проект рішення зареєструвати у виконавчому апараті облради. Під час питання про порядок денний пленарного засідання це питання ніким не піднімалося.  

Згідно п.2. ст.34 Регламенту Львівської облради: "До проекту порядку денного додатково можуть бути внесені питання, проекти рішень з яких завізовані відповідно до вимог цього Регламенту, зареєстровані у виконавчому апараті обласної ради не пізніше як за 30 календарних днів до відкриття чергової сесії та оприлюднені на офіційному сайті обласної ради; а також звернення і заяви обласної ради. Дебати щодо внесення питання до порядку денного сесії проводяться за скороченою процедурою (до 3-ох хвилин на виступ)".

 

            

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.