Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

unian.ua

Середа, 29 липня 2015, 13:17

Доступ міжнародних платіжних систем на український ринок став простішим

Нацбанк

Нацбанк спростив доступ міжнародних платіжних систем на ринок України.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк спростив доступ міжнародним системам інтернет-розрахунків на ринок України та розширив можливості для використання електронних грошей, випущених нерезидентами.

У своїх нормативних документах Нацбанк передбачив можливості для подальшого функціонування в країні міжнародних систем інтернет-розрахунків, включаючи PayPal, ApplePay, GoogleWallet.

"Визначено умови внесення до реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учаcників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури відомостей про міжнародні системи інтернет-розрахунків (такі як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та ін.), що створює підгрунтя для започаткування діяльності в Україні таких міжнародних систем", - йдеться у повідомленні Нацбанку.

Також уточнюються вимоги до документів учасників ринку платіжних послуг в частині фінансового моніторингу, що має підвищити прозорість розрахунків та унеможливить проведення незаконних операцій.

Крім цього, передбачено можливість для громадян проводити розрахунки з нерезидентами електронними грошима, випущеними за межами України, та збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року до 62 тис. грн з 35 тис. грн.

За повідомленням Нацбанку це дасть змогу зробити використання електронних грошей більш комфортним та розширить можливості для розрахунків.

"Будемо сподіватися, що впроваджені зміни дійсно відкриють шлях міжнародним системам інтернет-розрахунків на наш український ринок", - зазначив заступникголови Національного банку Яків Смолій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.