Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

субсидії

zn.ua

Середа, 29 липня 2015, 18:33

Для оформлення субсидій більше не потрібно вказувати розмір доходів

субсидії

Відтепер для оформлення субсидій замість розміру достатньо вказати вид доходу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Уряд спростив процедуру отримання субсидій. Декларувати доходи більше непотрібно, а одноразові виплати уже не враховуватимуть при призначенні субсидій.

"Сьогодні вже не потрібно декларувати громадянам конкретні розміри своїх доходів. Ніяких цифр в декларацію вносити не треба – тільки вид свого доходу: чи то пенсія, чим то стипендія, чи то заробітна плата. Конкретні цифри ми будемо брати в Державній фіскальній службі і в Пенсійному фонді. Сьогодні порядок взаємодії з цими органами відпрацьований, затримок там не буде", - наголосив міністр соцполітики Павло Розенко.

За його словами, влада вилучила з призначення субсидій цілу низку доходів. 

"Це всі одноразові виплати: матерям-героїням; одноразові виплати в разі загиблі воїна в результаті АТО; всі, до речі, виплати військовослужбовцям, які сьогодні в АТО, – вилучені із надання субсидії. Тобто такі сім’ї отримають більшу субсидію, більший соціальний захист – і це дуже важливо для підтримки наших військовослужбовців", - уточнив Розенко.

Також було розширено право органів місцевої влади приймати рішення про надання субсидії у конфліктних ситуаціях.

"Ми дали можливість органам місцевої влади приймати рішення про призначення субсидій на користь родини", - пояснив міністр соцполітики.

У планах міністерства – надати місцевим комісіям право призначати субсидії з дати підвищення тарифів, тобто з 1 квітня, незалежно від того, коли подана заява.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.