Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

газова свердловина

Четвер, 30 липня 2015, 13:18

На Львівщині відкрили нову газову свердловину за 17 млн грн

газова свердловина

У Стрийському районі відкрили свердловину з виявлення та видобутку природного газу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

29 липня у селі Сихів Стрийського району запустили пошукову свердловину для виявлення покладів природного газу, на яку було витрачено 17 млн грн.

"Цей проект – нові інвестиції та нові робочі місця. Впевнений, що це не остання свердловина, адже Львівщина є безпечним і перспективним для інвестування регіоном України", - наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Свердловина №4-Північнозарічнянська, у разі виявлення газу, видобуватиме за добу майже 15 000 метрів кубічних блакитного палива на глибині до 1 300 метрів. Розробниками  родовища є компанія-інвестор ТОВ "Трубопласт" та  ДП НАК "Надра України"Західукргеологія".

Зазначимо, компанія інвестор ТОВ "Трубопласт" є власником спеціального дозволу на користування надрами по Північнозарічнянській площі (Стрийський район Львівської області). Вона уже має в експлуатації дві свердловини діючого родовища.

Обсяг видобутку природнього газу становить 90 мільйонів кубометрів.  З кожною новою свердловиною цей показник збільшуватиметься на 15-20 мільйонів кубометрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.