Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

dt.ua

Середа, 5 серпня 2015, 12:44

Україна збільшить імпорт газу у Європи

газопостачання

Уряд планує збільшити імпорт природного газу з Європи через територію Словаччини з 5 серпня.

Про це повідомляє Українська правда.

Імпорт природного газу мають збільшити на 14,7% або на 3,376 млн куб. м до 26,321 млн куб. м.

Наразі заявка на 5 серпня на прокачку газу через газовимірювальну станцію "Буденці" у Словаччині по газопроводу "Вояни-Ужгород" в Україні становить 26 320 735 куб. м.

Зазначимо, що на засіданні антикризового енергетичного штабу 3 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" збільшити закупівлі природного газу з Європи в серпні. Україна скоротила імпорт природного газу з Європи на 10,4% – в середньому з 25,1 млн куб. м/добу до 22,5 млн куб. м/добу, починаючи з 1 серпня.

Нагадаємо, збільшення дефіциту фінансових ресурсів у «Нафтогазу» для закупівлі газу до опалювального сезону сприяє зростання заборгованості споживачів за використане паливо. Зараз заборгованність українців за використане паливо перед Нафтогазом складає 30 млрд грн. Приріст суми за останні кілька місяців становить 9 млрд грн.

Щодо Львівщини, то область не сплатила кошти за 215,7 млн куб. м спожитого газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.