Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Четвер, 6 серпня 2015, 11:15

Час перебування у прикордонній з Польщею зоні збільшено до 90 днів

пункт пропуску

Вчора Броніслав Коморовський підписав зміни до закону про малий прикордонний рух з Україною.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

5 серпня уже колишній президент Польщі Броніслав Коморовський підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює угоду про малий прикордонний рух з Україною.

"Передусім збільшено час перебування в прикордонній зоні для тих, хто має дозвіл на МПР з 60 до 90 днів. Друга зміна – це звільнення від консульського збору для осіб, які клопочуть про видачу другого і наступного дозволу на МПР. Ці особи менше чекатимуть на подачу заяви, а також зможуть подавати документи в пунктах, які розташовані в містах, де немає польських консульських установ. Крім того, віднині необов'язково мати медичне страхування під час перебування в прикордонній зоні", – зазначено в повідомленні.

Також доповнено список адміністративних одиниць у прикордонній зоні, де діє малий прикордонний рух: 3 – у Волинській і 1 – у Львівській областях.

Зазначимо, зміни до угоди про малий прикордонний рух були підписані в грудні 2014 року у Варшаві президентами Польщі й України – Броніславом Коморовським і Петром Порошенком. А 25 червня цього року Сейм Польщі надав повноваження президентові країни ратифікувати протокол, що змінює угоду про малий прикордонний рух з Україною.

Нагадаємо, 6 серпня у Польщі проходить інавгурація новообраного президента Польщі Анджея Дуди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.