Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Лозинський

П'ятниця, 7 серпня 2015, 17:45

На Львівщині найбільше впроваджують енергозберігаючих технологій

Василь Лозинський

Мешканці Львівщини найбільше серед інших областей беруть кредити на заходи з енергоефективності та впроваджують нові енергозберігаючі технології.

Про це стало відомо сьогодні, 7 серпня, на прес-конференції присвяченій програмам енергозбереження на Львівщині.

"Державне агентство енергоефективності повідомляє, що Львівська область є лідером у кількості виданих кредитів на твердопаливні котли або інші енергозберігаючі заходи. Ця сума кредитів рівняється кількості кредитів, взятими 12 областям сукупно", – повідомив директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василь Лозинський.

Так, з 2008 по 2015 рік було реалізовано 14 тисяч кредитів, з загальною сумою залучених коштів 155 млн. З обласного бюджету відшкодовано 15 млн.

За словами Василя Лозинського, основним партнером програми став Ощадбанк, який працює на виплатах відсотків та з тілом кредиту. Загалом існує 7 банків і 10 кредитних спілок, які працюють на відсотках і без тіла кредиту.

У цьому році на програму по енергоефективності з обласного бюджету витратили 1,5 млн грн.

Нагадаємо, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам 15% річних у національній валюті за кредитами, виділеними на заходи з енергозбереження, та 20% за кредитами, отриманими на заходи, спрямовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.