Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво

П'ятниця, 7 серпня 2015, 17:31

Львівщина займає 3 місце з будівництва житла

будівництво

У січні-червні 2015 року за обсягом прийнятого житла Львівщина посіла 3 місце серед інших регіонів України.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Відтак, у січні-червні 2015 року було здано в експлуатацію 1028 нових житлових будинків на 3530 квартир. З них 46 будинків з двома і більше квартирами та 982 – одноквартирні.

Понад половина загальної площі житла припадає на одноквартирні будинки, введення яких скоротилось на 18,7%. Разом з тим, більш ніж на чверть зросло будівництво багатоквартирного житла.

Серед об’єктів соціальної сфери було збудовано загальноосвітній навчальний заклад на 34 учнівські місця, дошкільні заклади на 45 місць, реабілітаційний центр для дітей-інвалідів.

Також упродовж цього року завершили зведення готелів на 102 місця, 6 адміністративних та офісних установ, ресторани та бари на 670 посадкових місць, їдальні та кафе на 341 посадкове місце, торгові центри, універмаги, магазини, криті ринки торговельною площею 8,0 тис.м2, автомобільні заправні станції.

Серед інженерних споруд збудовано 8,9 км місцевих трубопроводів для транспортування газу, 7,2 км місцевих водопровідних мереж, 1,7 км місцевих каналізаційних та водостічних мереж, 2,9 км ліній електропередачі напругою 0,4 кВ, 7,4 км електричних силових місцевих ліній, трансформаторні станції та підстанції місцевих електромереж на 330 кВт, 1,3 км міських доріг, мости пішохідні протяжністю 55 погонних м, станції біологічного очищення комунальних стічних вод на 0,1 тис.м3/добу, 1 км берегоукріплювальних споруд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.