Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біогазова установка

passivehouse.ua

Четвер, 13 серпня 2015, 13:44

У Львові можуть розпочати виробництво біогазу на спорудах очистки каналізаційних стоків

біогазова установка

У Львові спільно з польськими дослідниками можуть розпочати виробництво біогазу на спорудах очистки каналізаційних стоків.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Діяльність проекту передбачає дослідження для визначення можливостей виробництва біогазу, а також передання польських знань та досвіду органам місцевого самоврядування у сфері комунального господарства.

За словами к.т.н. «Львівської політехніки» Володимира Жука, мулові майданчики займають площу 22 га поруч з територією каналізаційних очисних споруд (КОС) і експлуатуються з 60-х років минулого століття, на теперішній час є перенаповнені. Завдяки проекту «Виробництво біогазу на спорудах очистки каналізаційних стоків», вирішиться не тільки проблема електричної і теплової енергії з мулу, а і можна буде зменшити вміст органічної речовини в мулі на 50%, вміст сухих речовин на 35%, об’єм зневодненого мулу на 33%.

«Цей проект профінансований на 230 тисяч злотих. За частину цієї суми куплять експериментальну машину», – зазначив координатор проекту Ярослав Марек Гопек.

На цей момент усі необхідні дослідження для Львова фінансує Міністерство закордонних справ Польщі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.