Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

прес-центр Львівської "Батьківщини"

Середа, 4 липня 2012, 10:11

Опозиція Львівщини заблокувала вхід до Львівської ОДА

Сьогодні вранці представники «Батьківщини», ВО «Свобода» та інших партій заблокували вхід у Львівську обласну державну адміністрацію та розпочала безстрокову акцію протесту. Високопосадовців, які працюють в офіційному представництві президента на Львівщині, не пустили на свої робочі місця. Про це повідомляє прес-служба Львівської «Батьківщини».

 

«Окупаційний режим перейшов межу, Україна перед загрозою втрати самостійності. Вони сподівалися на те, що галичани почнуть проводити агресивну політику щодо цілісності країни і східної частини. Але ми за єдину Україну, за єдність держави, за українську мову. Вночі ми розставили протестні намети на площі Ринок та під стінами облдержадміністрації. На площі Ринок розміщено інформаційний центр, який роздає звернення громадянам і надає консультації щодо сьогоднішніх дій. Наскільки мені відомо, сьогодні була бурхлива ніч під стінами Народного дому в Києві. Відповідно дії Об’єднаної опозиції – загально національне піднесення і всеукраїнські протести проти того, що вчора зробила влада», - зазначив у коментарі керівник Львівського регіонального виборчого штабу «Батьківщини» Степан Кубів.

«Учора було створено обласний страйковий комітет опозиційних сил Львівщини. Сьогодні такий страйковий комітет буде створено у Львові, а потім і у всіх районних центрах. Ми розуміємо, що сьогодні заяви, звернення, апеляції до влади не приносять ніякого результату. Тому ми вдаватимемося до радикальних дій», - поінформував лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик.

«Перше – це блокування облдержадміністрації. Не впускаємо на робоче місце високих чиновників, керівників управлінь, їх заступників. Ця акція – безстрокова. ЛОДА орендує приміщення в обласної ради, причому за символічну плату – 1 гривню. Буде ставитися питання, щоб розірвати цю угоду. Далі будемо вирішувати питання максимального перебирання влади у руки страйкових комітетів. Будемо ставити питання про створення виконкомів і максимально передавати їм виконавчі функції влади. Наступним найближчим кроком стане сьогоднішня позачергова спільна сесія місцевих рад, яка відбудеться о 16.00 в обласній раді. На ній погоджуватимемо наш радикальний план дій, не виключено, що будемо блокувати автомагістралі», - коротко розповів подальший план дій Роман Ілик.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла у другому читанні так званий «мовний» закон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.