Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пиво

economics.unian.net

П'ятниця, 14 серпня 2015, 13:14

Львівська податкова контролюватиме виробництво та продаж пива

пиво

Відтепер виробництво та продаж пива можливий лише за наявності ліцензії.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Уряд прирівняв пиво до алкогольних напоїв, відтак відтепер для оптового та роздрібного продажу, а також виробництва напою необхідна ліцензія.

Ліцензії видаються за заявою із доданими до неї документами.

Так, в заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень книг обліку розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

При цьому місце торгівлі – це місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій, в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

Адміністративну послугу по видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями здійснюється ГУ ДФС у Львівській області, а за отриманням ліцензії на виробництво та оптову торгівлю алкогольними напоями документи слід надіслати в ДФС України.

Уся процедура отримання ліцензії не перевищуватиме 30 днів.

Нагадаємо, з липня до алкогольних напоїв прирівнюються продукти спиртового бродіння з вмістом спирту понад 0,5%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.