Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

НБУ

forbes.ua

П'ятниця, 14 серпня 2015, 15:45

Нацбанк встановлює для банківських установ правила захисту інформації

НБУ

Національний банк України встановлює правила захисту інформації для забезпечення ефективного функціонування платіжних систем та систем автоматизації банківської діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

З метою забезпечення банківських та інших установ засобами захисту інформації Нацбанку для участі в системі електронних платежів та інформаційних задачах, а також централізованого порядку укладання та ведення договорів з питань забезпечення засобами захисту інформації, Нацбанк розробив проект постанови "Про затвердження нормативно-правових актів з питань інформаційної безпеки".

Проект передбачає запровадження таких нормативно-правових актів: "Положення про захист електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України", "Правила організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України" та "Положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки в банківських та інших установах, які використовують засоби захисту інформації Національного банку України".

Передбачається, що прийняття постанови сприятиме врегулюванню взаємовідносин між НБУ та банківськими та іншими установами, які є безпосередніми учасниками системи електронних платежів НБУ та/або інформаційних задач НБУ, у частині забезпечення їх засобами захисту інформації НБУ, а також удосконаленню порядку укладання та ведення договорів з питань забезпечення засобами захисту інформації НБУ

НБУ виніс проект постанови на громадське обговорення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.