Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вугілля

expres.ua

Вівторок, 18 серпня 2015, 16:39

Львівську залізницю нагріли з тендером на закупівлю вугілля

вугілля

ТОВ "Торговий дім "Тепло"", яке  тендеру із постачання 8600 тонн вугілля для господарств Львівської залізниці, відмовилося від постачання твердого палива.

Про це повідомляє прес-служба Львівської залізниці.

ТОВ "Торговий дім "Тепло"", яке акцептували як переможця тендеру із постачання 8600 тонн вугілля для господарств Львівської залізниці, відмовилося від постачання твердого палива. В наслідок таких дій напередодні осінньо-зимового сезону магістраль ризикує залишитися без засобів для опалення пасажирських поїздів та виробничих приміщень.

Львівська залізниця 8 липня акцептувала пропозицію конкурсних торгів від ТОВ "Торговий дім "Тепло"", відповідно укладання угоди, згідно із законодавством, мало б відбутися у період з 24 липня до 7 серпня 2015 року. Компанія-переможець торгів так і не надала жодної відповіді, хоча магістраль двічі надсилала їй проект договору для підписання до закінчення терміну укладення угоди.

Відповідно до закону після відмови переможця Львівська магістраль визначила найбільш економічно вигідну пропозицію конкурсних торгів серед тих, термін дії яких ще не закінчився.

Відтак з 25 серпня розпочнеться процедура підписання договору із компанією "Вуглеторфзбагачення", чия пропозиція посіла друге місце у конкурсі. Також аби забезпечити наявність вугілля на початок сезону, магістраль найближчим часом оголосить ще одні торги.

Львівська залізниця вбачає непрозорість у діях компанії-переможця. Магістраль турбує те, що підприємства-учасники торгів не несуть жодної відповідальності за фактичний зрив процедури закупівлі, однак залізниця ризикує залишитися без вугілля напередодні зимового сезону.

Розкриття конкурсних пропозицій відбулося 10 червня поточного року. Серед семи пропозицій лише три відповідали критеріям, встановленим статтею 16 та вимогам, що встановлені Законом України "Про здійснення державних закупівель" і умовам документації конкурсних торгів та були допущені до подальшої оцінки. За результатами оцінки, найбільш економічно вигідною, тобто з найнижчою ціною, визнали пропозицію конкурсних торгів учасника ТОВ "Торговий Дім "Тепло"". Загальна ціна за постачання вугілля складала 18 мільйонів 442,8 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.