Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

explorer.lviv.ua

Середа, 4 липня 2012, 11:07

Львівська облрада попросила керівництво країни потурбуватись про екологічну ситуацію в Новороздільському районі

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України з приводу загрозливої екологічної ситуації, яка склалася на території видобутку та переробки сірки в м. Новому Роздолі Львівської області. За відповідне звернення вчора, 3 липня, на сесії Львівської облради проголосували 74 депутати.

У зверненні розповідається про понад 100 млн. тонн промислових відходів, які накопичились на території 3 тис. га, а також про 17, 2 тис. тонн гудронних відходів, незаконно ввезених на територію району з Угорщини. Окрім цього, як зазначають депутати, у цьому році завершується дія «Проекту ліквідації сірчаних кар’єрів, відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності Роздільского ДГХП «Сірка», проте реалізацію ефективних заходів забезпечено не було.

В зверненні Львівська облрада просить керівництво країни про наступне:

- вжити відповідних невідкладних заходів щодо відновлення екологічної рівноваги і ландшафту в зоні діяльності РДГХП «Сірка» та інформувати про це місцеві громади;
- включити до об’єктів негайного фінансування територію хвостосховища №1 та суміжних відстійників;
- не допустити будівництва на території жодних екологічно небезпечних об‘єктів, у тому числі полігонів твердих побутових відходів тощо;
- вжити невідкладних заходів щодо нейтралізації негативного впливу гудронних залишків, завезених з Угорщини;
- продовжити фінансування Проекту ліквідації сірчаних кар’єрів до встановлення екологічної рівноваги на даному об’єкті.

Нагадаємо, 22 червня відбулася позачергова сесія Новороздільської міської ради за участю депутатів Миколаївської районної ради, Берездівецької, Березинської, Станківецької сільських рад та Роздільської селищної ради.

В результаті депутати прийняли звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Голови Державного агентства України з управлінням державними корпоративними правами та майном з клопотанням вжити дієвих та невідкладних заходів щодо розв’язання екологічної проблеми шляхом вивезення гудронних відходів з території Роздільського ДГХП «Сірка».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.