Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Парк сучасної скульптури

Середа, 19 серпня 2015, 14:35

У Львові може з'явитися Парк сучасної скульптури

Парк сучасної скульптури

В одному з існуючих львівських парків може з'явитися територія сучасної скульптури.

Про це стало відомо сьогодні, 19 серпня, під час прес-конференції на тему: "У Львові створять Парк сучасної скульптури", передає кореспондент Варіантів.

"Ідея створення парку прийшла, коли я приймав участь у культурному салоні міста Києва, де вже створений парк сучасної скульптури. Дуже хотілося, щоб у Львові реалізувався такий європейський проект. Згодом я дізнався, що Орест Голубець формує збірку "Сучасна скульптура", яка і надихнула мене на реалізацію проекту ", розповів скульптор та автор ідеї створення парку Віктор Проданчук.

Для розміщення парку пропонується виділити місце на одній з територій львівських парків.

Професор Львівської національної академії мистецтв Орест Голубець зазначив, що перший парк сучасної скульптури відкрили в Києві, ще один парк керамічної скульптури знаходиться в Донецьку.

Ідейні засновники проекту поки не знають, хто виступить спонсором проекту: міська влада, громада або спонсори.

Запрошений предстаник Львівської міської ради головний архітектор Юліан Чаплінський, який мав ознайомитись з ідеєю проетку, не з'явився на прес-конферненції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.