Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

dt.ua

Четвер, 20 серпня 2015, 12:23

У Європі боряться з нелегальними перевізниками

біженці

У ЄС розпочали арешти нелегальних перевізників біженців з Африки.

Про це повідомляє Euronews.com.

Наразі італійська поліція заарештувала 8 підозрюваних в організації нелегальних перевезень мігрантів з Африки та Азії. Серед затриманих – 4 лівійців, 3 марокканців та сирієць.

Саме вони керували човном, на якому минулого тижня знайшли тіла 49 біженців, разом з 312 іншими утікачами на борту. Мігранти задихнулися на нижній палубі човна, вдихаючи випари від двигуна.

Трафік мігрантів до Європи б‘є усі рекорди. Лівія – головний пункт відправлення та притулок для біженців. Ті, кому не вдалося дістатися на човні до Італії чи Греції, залишаються у спеціальному центрі.

Торгівля людьми приносить мільярдні прибутки. Вона сприяє корупції та організованій злочинності у країнах відправлення, транзиту та прибуття. Прибуток від торгівлі людьми в Європу сягає 135 мільйонів євро в рік. А ціна за переїзд становить від 1800 до 10 тисяч євро.

Лише у французькому порту Кале перевізники наживають на біженцям 1,5 млн євро в рік, а на човні з 500 людьми можна заробити готівкою від 500 тисяч до мільйона євро.

Також Велика Британія та Франція підготували нову угоду про владнання ситуації в Кале, де тисячі мігрантів застрягли після спроби нелегально перетнути Ла-Манш.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.