Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Дрон

Русалка

style.rbc

Середа, 26 серпня 2015, 11:14

Нове слово в технології Селфі: ручний дрон для знімків з висоти

Русалка

Американський розробник отримав грант на створення літаючого селф-дрона, який кріпиться до людського зап'ястя подібно браслету.

Про це повідомляє РБК-Стиль.

Сьогодні технологія Селфі швидко розвивається. З'являються «селфіфони», смартфони, обладнані передовими фронтальними камерами, розробляються додатки, виходять портативні селф-камери.

Але Крістоф Косталл, кандидат наук з Стенфорда, сподівається, що саме його амбітний проект Русалка підніме селф-фотографію на нову висоту.

Русалка – це крихітний літаючий дрон, обладнаний вбудованою камерою. Його за допомогою спеціальних ремінців можна кріпити у себе руці. Ідеальний приклад використання робота: підкоряючись жестам, Русалка злітає з зап'ястя, робить з висоти знімок, а потім, як бумеранг, повертається.

Концепція пристрою вразила суддів конкурсу інноваційних носяться технологій зробити це переносний, який проводить відома компанія Intel. Косталл виграв головний приз – 500 000 дол. Цієї суми цілком повинно вистачити на те, щоб втілити Русалка в життя і випустити в продаж.

Не варто розцінювати «носимого дрона» тільки як селф-пристрій. Напевно багато фотографів будуть раді зробити кілька знімків з недоступною їм висоти. Враховуючи, що сама камера займає зовсім небагато місця. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.