Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Варіанти.net

Середа, 4 липня 2012, 13:32

За один день у Львові вболівальники Євро-2012 витрачали до 250 євро

Закордонні фани витрачали в середньому на один матч у Львові до 250 євро, враховуючи транспорт, проживання, харчування та квиток на стадіон. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Кількість туристів у Львові була більша, ніж УЄФА декларувала місяць перед турніром. Що приємно, більше туристів приїхало на третій матч. Це означає, що туристи, які були на першому матчі, привезли з собою друзів. Люди приїхали і залишилися задоволені", - повідомив директор департаменту «Євро 2012» Олег Засадний.

"Найбільша стаття витрат туристів – транспорт. Близько 20-30% людей прилітало літаками. Друга стаття витрат – квитки на стадіон (в середньому коштували 100 євро). Витрати на проживання – теж достатньо значна сума. Готелі в центрі – 100-120 євро, готелі на околицях – 50-70 євро, хостели – від 30 євро. Дуже приємно, що наші ресторатори не зробили помилок і не піднімали значно ціни", - додав Засадний. 

За його словами, сума на харчування була додатковою мотивацією людей приїхати ще й на третій матч: "Фани були приємно здивовані тим, що обід може коштувати 10 євро разом з пивом. Тому всі ресторани у центральній частині міста дійсно лишилися дуже задоволені кількістю відвідувачів та доходів. Хоча середній рахунок може і не був дуже високий, бо це не було типове ресторанне меню. Більшість користувались фан-меню".

Як зазначив Засадний, загальна сума витрат склала 250 євро, разом з квитком на стадіон: "Це середня цифра, бо багато туристів приїжджали лише у день матчу, не витрачаючи грошей на проживання».

Нагадаємо, протягом 10 днів Єврочемпіонату Львів відвідало 150 тис туристів із понад 30 країн світу. Найбільше гостей було з Німеччини та Португалії. За 10 днів об'єкти УЄФА відвідало 410 тис осіб, з них стадіон - 100 тис, фан-зону - 310 тис осіб. Загалом за 10 днів Єврочемпіонату у Львові побувало 32 тис. німців, 15 тис. данців та 10 тис. португальців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.