Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції у будівництво

skyscrapercity.com

Середа, 26 серпня 2015, 17:03

Обсяг інвестицій у Львівщину скоротився на 7%

інвестиції у будівництво

З початку цього року обсяг капітальних інвестицій на Львівщині скоротився, порівняно з січнем-червнем минулого року, на 7,1%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, у І півріччі 2015 року підприємства та організації Львівщини освоїли 4067,5 млн.грн. капітальних інвестицій.

Переважну частку капітальних інвестицій становили інвестиції у матеріальні активи (96%). З них у житлові будівлі спрямовано майже третину усіх інвестицій, нежитлові будівлі – 13,2%, інженерні споруди – 13,7%.

На придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 34,7% усіх вкладень. У нематеріальні активи направлено 4% капітальних інвестицій.

Також скоротились обсяги капітальних інвестицій, освоєні промисловими підприємствами Львівщини. Ними здійснено 1227,1 млн.грн. інвестицій, що становить 30,2% від обласного обсягу.

Зокрема, значні інвестиції освоїли підприємства з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (274,6 млн.грн.), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів з шкіри (184,9 млн.грн.), виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (150,2 млн.грн.), виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (147,4 млн.грн.), машинобудування (143,8 млн.грн.).

Також майже третину усіх інвестицій області освоєно будівельними організаціями та фізичними особами-забудовниками, які здійснили 1236,8 млн.грн. капітальних вкладень.

Вагомою була частка капітальних інвестицій, здійснених у транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність (9,2%), оптову та роздрібну торгівлю (6,2%), сільське, лісове та рибне господарство (5,3%).

Значно скоротили обсяги інвестування організації, що здійснюють операції з нерухомим майном, які спрямували у свій розвиток 216,3 млн.грн. (5,3% від загальнообласного обсягу капітальних інвестицій), а також підприємства з тимчасового розміщування й організації харчування (78,3 млн.грн.).

Інвестиції, спрямовані у соціальну сферу області, хоча і зросли, проте залишаються незначними. Так, установами охорони здоров’я та надання соціальної допомоги здійснено 38,3 млн.грн. капітальних інвестицій, організаціями освіти – 14,4 млн.грн., сфери мистецтва, спорту, розваг та відпочинку – 5,3 млн.грн.

На будівництві житла у І півріччі 2015 року освоєно 1250,4 млн.грн., що на 18,5% менше у порівнянні з січнем-червнем попереднього року. Майже половину цих коштів (45,5%) інвестовано населенням у будівництво індивідуальних житлових будинків.

Найбільше капітальних інвестицій здійснено у Львові (2129,1 млн.грн.). Значні обсяги освоєні у Пустомитівському (4,9% від загального обсягу), Городоцькому (3,9%), Яворівському (3,4%), Радехівському та Стрийському (по 3,1%) районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.