Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

проспект Чорновола

Середа, 26 серпня 2015, 17:41

На проспекті Чорновола у Львові висадять нові дерева

проспект Чорновола

Проспект Чорновола озеленять і облаштують для велосипедистів та пішоходів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

27 липня стартують роботи з реконструкції проспекту Чорновола у Львові.

Відтак, на ділянці від вул. Під Дубом до вул. Липинського мають зрізати 24 дерева, 14 з яких – аварійні. Натомість висадять низькорослі кущі та близько 32-36 нових дерев.

Серед 24 дерев, які планують зрізати – 23 тополі та 1 липа. Як зазначають у міському департаменті розвитку, проблема тополь в тому, що вони дуже швидко старіють та трухлявіють, на цій ділянці вже є чимало пеньків, і у той же час дерева, які ще у досить непоганому стані, мають настільки розгалужену кореневу систему, що вона піднімає тротуар і заважає виконувати ремонтні роботи.

«Якщо залишити ці дерева і ремонтувати довкола них тротуар, то коріння під час робіт буде сильно пошкоджене, і після цього дерева довго не проживуть. Щоб не отримати в результаті сухі дерева посеред сухого тротуару, раціональніше зараз замінити тополі на дерева більш витривалих та довговічних видів. Наприклад, на платани», – відзначає працівник департаменту розвитку Львівської міськради Олександр Шутюк.

Завершити усі роботи на просп. Чорновола планують до середини жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.