Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фільм

Четвер, 27 серпня 2015, 16:37

У Львові стартує допрем’єрний показ драми "Брати. Остання сповідь"

фільм

У вересні у львівському кінотеатрі Кінопалац "Театральна" відбудеться допрем’єрний показ карпатської драми Вікторії Трофіменко "Брати. Остання сповідь".

Про це повідомляє Кінопалац "Театральна".

Показ відбудеться 18 вересня о 19:00 год, а опісля на гостей чекатиме зустріч зі знімальною групою фільму: режисеркою Вікторією Трофіменко (Київ), виконавицею головної ролі Наталкою Половинкою (Львів), акторами Миколою Березою (Львів), Веронікою Шостак (Львів-Київ) і Романом Луцьким (Івано-Франківськ).

Як йдеться у повідомленні, "Брати" – це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом "Джмелиний мед" шведського автора Торгні Ліндгрена – члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати.

"Брати" стали першим українським фільмом, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу "А" – в Індії, Шанхаї та Москві.

На московському кінофестивалі фільм отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом "Поводир".

З 24 вересня фільм можна буде переглянути в львівських кінотеатрах Кінопалац "Театральна", Планета Кіно IMAX Форум, Планета Кіно IMAX King Cross, а також у Львівському кіноцентрі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.