Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

top.thepo.st

П'ятниця, 28 серпня 2015, 16:42

Понад 55% львів'ян готові вийти на третій Майдан

Львів

55,5% львів'ян заявили про те, що вони готові виступити проти влади та влаштувати третій Майдан.

Про це повідомляє компанія Active Group, за результатами соціологічного дослідження, проведеного у Львові 15 серпня 2015 року в рамках проекту «Львівський омнібус».

Відтак, відповідаючи на запитання «Чи готові ви вийти на протест проти дій центральної влади?», 32,2% опитаних відповіли, що «готові в будь-який момент», а 23,3% сказали, що вони «швидше готові». При цьому «не готові» виходити на протести 17,5% ще 16,2% – «швидше не готові».

Не змогли визначитись з своєю позицією щодо цього питання 10,8% львів'ян. У віковому розрізі найбільш готовими до протестів виявились молодь, а львів'яни у віці 51-61 р. (43,9%).

Проте у можливість ще однієї революції в Україні не вірять 55,7% львів’ян (34,8% опитаних назвали її «мінімальною» та 20,9% сказали, що «може коли небудь, але не зараз»). А 10,3% опитаних вважають, що революція «може трапитись у найближчі місяці», 18,0% – що «може вибухнути в будь-який момент». Не змогли відповісти на це запитання 16,1% мешканців Львова.

Також, завдяки опитуванню, стало відомо, що рівень готовності до протестів у Львові тим більший, чим менша довіра до правоохоронних органів.

Зокрема, середня оцінка львівських правоохоронців серед людей, які не готові до протестів, складає 2,56 балів, серед тих хто «швидше не готовий» – 2,41 бал, серед «швидше готових» до протестів – 2,35 бали. А серед тих, хто «готовий в будь-який момент» – 2,26 балів.

Під час дослідження було опитано 1515 львів'ян у віці від 18 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.