Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

portal.rada.gov.ua

Середа, 4 липня 2012, 15:25

Парламент ухвалив закон № 9634, який знищує контроль над держзакупівлями

Верховна Рада сьогодні прийняла у другому читанні та в цілому законопроект №9634 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель», розроблений Кабінетом міністрів України.

 За прийняття закону проголосували 184 депутати з фракції Партії регіонів. Решту голосів дали фракції Компартії, Блоку Литвина та 12 позафракційних нардепів.


Законопроект передбачає виключення з під дії закону «Про здійснення державних закупівель» тендерів державних підприємств.

На думку експертів, цей закон дозволить вивести  держакупівлі з-під дії тендерних процедур. 

Окрім цього законопроект 9634 розширює перелік закупівель, які можуть здійснюватись без виконання закону про держзакупівлі. В тому числі з під дії закону виведено придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівель, іншого нерухомого майна.

Законопроект було прийнято без обговорення після хвилинного виступу доповідача Олексія Плотнікова (ПР). Закон вступить в дію після підписання президентом Віктором Януковичем і опублікування.

Джерело: Наші гроші 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.