Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

waldorf-school.kiev.ua

Прес-реліз,   Середа, 2 вересня 2015, 10:18

"Наш край" пропонує методи підвищення зарплат вчителям та ремонту шкіл

школа

Партія “Наш край” пропонує дієвий механізм модернізації шкіл, який сприятиме посиленню соціального захисту вчителів та створення умов для навчання для дітей.

Про це заявив один із лідерів партії, міський голова Чернігова Олександр Соколов, повідомляє прес-служба “Нашого краю”.

За словами Соколова, щоб підвищити зарплату вчителям та відремонтувати школи, від уряду зараз необхідно єдине – не втручатися.

Він вважає, що додати до щомісячного забезпечення педагогів 200 гривень, не вносячи змін до Держбюджету, цілком можливо за рахунок ресурсів, які завдяки децентралізації залишаються на місцях.

Соколов також зазначив, що “Наш край” пропонує протягом 2016 року за рахунок коштів, які залишаться на місцях, замінити усі вікна в усіх українських школах на склопакети, що дасть можливість зберегти тепло в приміщеннях взимку та зекономити на опаленні.

За словами Соколова завдяки фінансовій децентралізації, у регіонів з’явилася можливість розвивати свій рідний край. Зокрема, Чернігівська міська рада під час чергової сесії вже виділила 31,2 млн. грн. на виплату індексації зарплат працівникам бюджетної сфери

Він пояснив, що ці кошти, розраховані на виплату індексації працівникам освітньої і медичної галузей, соцпрацівникам, а також працівникам фізкультури і спорту, культури.

“Ставити працівників бюджетної сфери на межу виживання – це соромно. Держава має думати про це так само, як думає місто”, – заявив керівник обласного центру Чернігівщини.

Але, в той же час, за словами Соколова, в Мінфіні розробляється план, щоб змінити податкове законодавство і залишити вчителів без місцевих надбавок, сказав міський голова Чернігова і закликав урядовців залишити кошти на місцях.

“Наш край” закликає Уряд не втручатися та залишити гроші на місцях. Не забирати їх в громад. Бо громади краще знають, що їм потрібно для їхніх шкіл в їхньому селі, вулиці, в районі”, – сказав Соколов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.