Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Середа, 2 вересня 2015, 18:00

Синютка просить Львівську облраду схвалити об’єднання нових громад

Олег Синютка

Львівська обласна рада на черговому засіданні, призначеному на 15 вересня, має схвалити об’єднання 14 територіальних громад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 2 вересня голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до Львівської обласної ради з пропозицією схвалити об’єднання 14 територіальних громад області.

Наразі 14 територіальних громад отримали у Львівській ОДА висновок про відповідність свого об’єднання Конституції та законам України і звернулися до Львівської обласної ради для схвалення об’єднання та призначення перших виборів.

Відтак, на рішення облради чекатимуть Заболотцівська, Гніздичівська, Воле-Баранецька, Воютицька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чукв’янська, Новокалинівська, Стрілковицька, Дублянська, Бабинська, Міженецька та  Грабовецька громади.

Нагадаємо, до виборів 2015 року намір об’єднатися у територіальні громади на Львівщині висловили 30 громад. Це громади Бродівського, Самбірського, Городоцького, Жидачівського, Микалаївського, Пустомитівсткого, Радехівського, Старосамбірського, Яворівського, Турківського, Дрогобицького, Сокальського, Жовківського та Стрийського районів.

Також раніше у Львівській ОДА створили робочу групу щодо перевірки рішень територіальних громад про об’єднання на відповідність законам України.

Нагадаємо, що 7 липняЛьвівська облрада ухвалила перспективний план формування територіальних громад Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.