Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

Варіанти.net

Середа, 4 липня 2012, 16:35

Асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" закликає громадськість до бойкоту "окупаційних установ", а також до походу на Київ

Обласна асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" закликає громадськість бойкотувати "окупаційні установи", а також фомрує списки охочих їхати в Київ для участі в акціях проти закону "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться у відозві асоціації "Ради Львівщини" до українців, ухваленій сьогодні на засіданні організації у Львові. 

Члени асоціації також звертаються до президента, генеральної прокуратури та СБУ з вимогою зупинити "брутальний процес руйнування основ української держави".

У відозві також міститься вимога до керівників обласних і районних державних адміністрацій "дати публічну оцінку подіям 3-го липня,  звернутися до Президента України з вимогою не підписувати українофобський закон або подати у відставку зі своїх посад".

Голови районних рад Львівщини, зокрема, Пустомитівської та Городоцької райрад, у виступах на засіданні зійшлися в думці, що місцева влада Львівщини організувала якісний виїзд грмоадян Львівщини до Києва для участі у акціях протесту.   

Голова Городоцької райради Василь Полумацканич запропонував обрати координатора акцій львів'ян у Кмєві, "щоб не повторити  ситуацію 5 червня".

Голова Львівської облради Олег Панькевич повідомив, що під стінами облради вже складаються списки охочих виїхати в Київ, а також формується база данних про транспорт, яким можна буде добратися до Києва. 

О 16.00 відбудеться позачергова сесія Львівської облради за участю депутатів районних рад Львівщини, присвячена ситуації, що склалася у зв'язку з рийняттям закону про мови.  

Нагадаємо, 3 липня  ВРУ прийняла у другому читанні закон "Про засади державної мовної політики". Цього ж для у Львові опозиційни партії створили страйковий комітет і розпочали безстрокову акцію протесту. 

5 червня представники опозиційних сил Львівщини не змогли організовано виїхати на мітинг до Києва, котрий також організовувався з приводу ухвалення ВРУ "мовного" закону у першому читанні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.