Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сутичка під Верховною Радою

espreso.tv

П'ятниця, 4 вересня 2015, 13:42

Двох "Свободівців" підозрюють в заворушеннях під Верховною Радою

сутичка під Верховною Радою

"Свободівцям" Швайці та Сиротюку оголошено підозру у скоєнні злочину у зв'язку з подіями 31 серпня під ВРУ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що екс-міністрові аграрної політики, члену ВО "Свобода" Ігорю Швайці, а також екс-нардепу, члену ВО "Свобода" Юрію Сиротюку сьогодні правоохоронці висунули підозру в скоєнні злочинів у зв'язку з сутичками під стінами Верховної Ради 31 серпня.

"Вже в коридорах Головного слідчого управління я дізнався, що оголошено про підозру Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку", – заявив Тягнибок.

Також, за його словами, він не знає, що саме інкримінується його однопартійцям. А на допит був викликаний  як свідок.

Розповідаючи про підозрюваного у метанні гранати до лав правоохоронців 31 серпня, що призвело до загибелі і поранення співробітників внутрішніх справ і бійців Нацгвардії, Ігоря Гуменюка – лідер "Свободи" заявив, що він не мав партійного посвідчення партії.

"Гуменюк перебував безпосередньо на передовій, причому, без ротації, офіційно став бійцем батальйону "Січ", він перервав будь-кі юридичні зв'язки з ВО "Свобода", як і інші наші партійці, які воюють сьогодні у складі добровольчих батальйонів МВС, Нацгвардії, а таких – тисячі людей. Тобто, юридично вони безпартійні, хоча, хто демобілізується, повертають своє членство у ВО "Свобода". Гуменюк партійного свідоцтва не мав, він був членом і, напевно, залишається громадської організації "Сокіл", – повідомив Олег Тягнибок.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею ВРУ розпочалися зіткнення активістів, які виступають проти децентралізації з правоохоронцями. У результаті зіткнень та кинутої в правоохоронців гранати, загинув на місці солдат строкової служби Національної гвардії України та ще 2 правоохоронці померли у лікарні.

Загалом постраждало майже 150 осіб.

Гранату кинув боєць добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Січ", який створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в Києві з членів ВО "Свобода".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.