Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчальні заклади

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:36

З початку року закрили 225 навчальних закладів

навчальні заклади

В Україні на 225 зменшилася загальна кількість загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр освіти та науки Сергій Квіт, у зв'язку з потребами населення мережа навчальних закладів зменшилася з 17603 до 17378, водночас кількість учнів у школах збільшилася з 3757 тис. до 3795 тис.

За його словами, це обумовлено демографічними показниками, які останнім часом покращуються. Відтак, на 1 вересня відкрито 7 нових шкіл – 2 в Києві, 3 в Київській області і по одній у Полтавській і Тернопільській областях. До кінця року планується завершити будівництво ще 4 шкіл у Львівській області.

Також Сергій Квіт наголосив, що наразі безкоштовними підручниками забезпечено практично всіх учнів, окрім 4 та 7 класу. Друк підручників для цих класів буде завершено щонайбільше за півтора місяця.

"130 млн грн і ще 87,5 млн грн з бюджету – це половина тих коштів, які потрібні на друк підручників. Друга половина коштів, і це підтвердили всі голови обласних державних адміністрацій, будуть виділені місцевими бюджетами. Таким чином, всі кошти на безкоштовні підручники знайдені і ніхто не може вимагати у батьків кошти на закупівлю підручників, тому що держава повністю всіх забезпечила", – запевнив Квіт.

Нагадаємо, цього року Міносвіти через неякісну підготовку студентів вирішило закрити понад 70 вищих навчальних закладів. Також міністр ініціював приєднання ЛДФА до ЛНУ Франка, незважаючи на те, що викладачі ЛДФА також звернулися до високопосадовців з проханням припинити реорганізацію навчального закладу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.