Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Трамвай на Сихів

Понеділок, 7 вересня 2015, 12:48

Трамвайну колію на Сихів завершено на 85%

Трамвай на Сихів

У Львові будівництво трамваю на Сихів завершено на 85%, а на ділянці від Сихівського моста і до ринку «Санта-Барбара» – на 92%.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, роботи на ділянці від Сихівського моста до ринку «Санта-Барбара» виконано на 92%. На інших ділянках готовність робіт перевищує 85%.

«Ми виконали 92% від запланованих робіт на відрізку від Сихівського моста і до ринку «Санта-Барбара». Кільце для повороту трамваю за ринком вже готове на 85%. Залишається 200 метрів дороги, на яких нічого не зроблено, бо там стоїть ринок», – зазначив Олег Береза.

За його словами, складна ситуація із вулицею Стуса.

«Ми чекаємо погодження ЄБРР для ремонту колектора закритим способом. Від цього колектора і до парку «Залізні води» ми вже виконали 25% робіт, а відрізок дороги від парку і до вулиці Свенціцького, де закінчувались рейси, готовий на 85%. План робіт передбачає 8 місяців для виконання проекту. Роботи ми розпочали у червні. Зараз для нас основне завдання - це якомога швидше відремонтувати підземний колектор на Стуса і відкрити вулицю для проїзду», – розповів Олег Береза.

Нагадаємо, проект «Трамвай на Сихів» планують завершити до кінця 2015 року. Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до «Санта-Барбари».

Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 6 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 6,2 млн. євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.