Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

фонтан перед Оперним у Львові

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:16

Чаплінський перетворить фонтан перед Оперним на дискотеку

фонтан перед Оперним у Львові

На площі перед Оперним театром, замість звичайного, облаштують «сухий» світломузичний фонтан.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, фонтан перед театром опери та балету ім. С.Крушельницької на просп. Свободи повністю реконструюють – створять «сухий» фонтан, а на самій площі планують встановити лавочки, вбудують світлодіодні світильники в землю та забезпечать доступ до Wi-Fi.

«Європа давно відійшла від звичних фонтанів, здебільшого, з двох причин: тому що в чаші назбирується дуже багато бруду, а також тому, що з неї йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням», – підкреслив Юліан Чаплінський.

За словами архітектора проекту Івана Юнакова, таке рішення дасть можливість використовувати місце перед Оперою для встановлення ялинки.

Новий фонтан знаходитиметься приблизно в тих же межах, що й сьогоднішній. У ньому встановлять метеостанцію, яка буде слідкувати за напрямком вітру та вологістю й регулюватиме висоту води. Окрім того, він буде світломузичним: музика буде сполучена з Оперним театром.

Нагадаємо, реконструкцію площі за власні кошти проведе благодійний фонд «Сокар-Благо». Усе обладнання для облаштування фонтану закуповуватимуть у відомої канадської компанії «Crystal Fountain», а світлове обладнання – у німецької компанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.