Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

опалювальний сезон

ridna.ua

Прес-реліз,   Вівторок, 8 вересня 2015, 12:51

Опалювальний сезон можуть зірвати проблеми з субсидіями

опалювальний сезон

Через безлад у системі надання субсидій українці ризикують зимувати без тепла та світла.

Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

«За п’ять місяців роботи програми субсидування допомогу змогли оформити лише 2,1 млн сімей, тоді як уряд заявляв, що допоможе 12-15 млн громадян. Через низький рівень охоплення українців системою субсидій слід очікувати на зростання рівня неплатежів. Це може призвести до колапсу системи ЖКГ – у розпал зими люди залишаться без світла та тепла. Тому ми вимагаємо від уряду негайно навести лад в оформленні субсидій і покарати винних у тому, що люди не можуть отримати належну їм допомогу», – відзначив Олександр Мазурчак.

За його словами, причин неефективності програми надання субсидій декілька.

Зокрема, це забюрократизована система оформлення документів, відсутність роз’яснювальної роботи із населенням, несправедливість самої системи, коли субсидію можуть отримати не лише малозабезпечені, але й заможні українці які приховують від держави свої статки.

У партії наголошують, що субсидії малозабезпеченим громадянам слід нараховувати з моменту підвищення тарифів на ЖКГ, а не з моменту подачі заяви.

Окрім того, «Наш край» звертає увагу на необхідність посилити відповідальність за шахраювання з отриманням субсидій.

«За місяць почнеться опалювальний сезон і чималій кількості українців, які не встигли оформити субсидії, доведеться обирати: сплачувати за платіжками, відмовляючи собі в усьому, чи просто не платити. На жаль, другий варіант більш ймовірний. Криза неплатежів у підсумку призведе до колапсу комунального господарства, а значить, і до соціальної катастрофи. Між тим, говорити про кризу неплатежів можна вже сьогодні», – зауважив Олександр Мазурчак.

Мазурчак стверджує, що уряд, по суті, провалив кампанію з надання субсидій у літні місяці. А коли люди отримають платіжки за вересень та за жовтень ситуація буде ще гіршою.

У «Нашому краї» вважають, що за провал програми надання субсидій мають понести особисту відповідальність уряд і його очільник.

Нагадаємо, депутат Львівської облради Олег Баляш приєднався до політичної партії «Наш край».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.