Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Гірняк

Громадянська позиція

Прес-реліз,   Середа, 9 вересня 2015, 18:46

За чотири роки львів’яни зможуть забути таке поняття як опалювальний сезон, – Володимир Гірняк

Володимир Гірняк

Завдяки реформуванню системи теплового господарства львів’яни вдвічі менше платитимуть за тепло.

Про це повідомляє ЛОО «Громадянська позиція».

Як розповів на брифінгу координатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимир Гірняк, у Львові потрібно взятись за комплексне реформування системи теплового господарства, залучаючи кошти місцевого бюджету для утеплення фасадів багатоквартирних будинків та максимально спростивши механізм переходу мешканців на індивідуальне опалення.

«Ще в 2006 році була розроблена комплексна програма реформування нашого теплокомуненерго. На той час вона коштувала близько 400 млн грн. Йшлося про те, щоб залучити серйозні інвестиції в цей напрямок. Багато років ніхто цього не робив, хоча ми неодноразово порушували це питання. Зараз міська рада взяла кредит, за який у місті міняються труби, встановлюють теплові пункти, але вона стосується лише Сихівського району. На жаль, ця система повністю реформована не була, хоча, як на мене, необхідно було взяти одразу серйозну суму – залучити і кошти з місцевого бюджету, і, можливо, кредитні чи інвестиційні», –зазначив Володимир Гірняк.

За словами депутата, для реформування теплової господарки міста потрібно 4-5 років, після чого львів’яни забудуть таке поняття як опалювальний сезон та матимуть змогу вдвічі менше платити за тепло.

Відтак, «Громадянська позиція» пропонуватиме передбачити у міському бюджеті окремий фонд для співфінансування утеплення фасадів будинків ОСББ.

«На кожен такий будинок потрібно по кілька мільйонів гривень. Міський бюджет не матиме таких коштів, тому ми пропонуватимемо передбачити у міському бюджеті окремий фонд, щоб мешканці утворювали ОСББ і за умови співфінансування ми могли утеплювати ці будинки. Таким чином, мешканці платитимуть за тепло вдвічі менше», – наголосив Гірняк.

За його словами, потрібно максимально спростити механізм відмови львів’ян від централізованого опалення.

«Ми не зможемо повністю відмовитись від центрального опалення, але ми повинні зробити так, щоб мешканці, в яких є бажання і кошти, могли без проблем встановлювати індивідуальне опалення. Рік тому зробити це було простіше – це вирішувалось на рівні районних адміністрацій. Зараз це питання вирішує відомча комісія на чолі з першим заступником міського голови. Цю процедуру потрібно спростити», – заявив Володимир Гірняк.

Також він наголосив, що реформа теплового господарства принесе практичні результати фактично для кожного мешканця міста.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Гірняк разом з партією «Громадянська позиція» та  «Правим сектором-Захід» провели з мешканцями Львова зустріч-обговорення стратегії розвитку Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.