Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Шептицькому

Четвер, 10 вересня 2015, 17:58

Львівська Опера отримає барельєф Шептицького

пам'ятник Шептицькому

У приміщенні Національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької у Львові встановлять барельєф Митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомили члени Громадської ради "Святий Юр" під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром культури України В’ячеславом Кириленком.

За словами В’ячеслава Кириленка, для встановлення барельєфу необхідно було отримати дозвіл від колективу та погодити документ у Міністерстві культури. Наразі таке погодження вже підписане, відтак, барельєф у вестибюлі Оперного театру з’явиться до кінця цього року.

Також під час зустрічі з міністром було обговорено питання реставрації Святоюрського комплексу: відновлення митрополичих садів, демонтаж телерадіоретрансляційної вишки, впорядкування території навколо пам'ятника, проблеми незаконних будівництв у Львові.

"Під час зустрічі з В’ячеславом Кириленком ми обговорили цілий пласт проблем, пов’язаних з пам'яткоохоронним законодавством та його дотриманням. Також ми запропонували йому організувати у Львові виїзний семінар, присвячений проблемам охорони пам’яток ЮНЕСКО в історичній частині міста та дотриманню відповідного законодавства. Загалом зустріч виявилася дуже продуктивною, віце-прем’єр-міністр пообіцяв зі свого боку повне сприяння", – наголосив член Громадської ради "Святий Юр" Юрій Горалевич. 

Нагадаємо, наприкінці серпня Громадська рада "Святий Юр" звернулася до Андрія Садового з проханням не затягувати реконструкцію площі Святого Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.