Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 11 вересня 2015, 09:22

Порошенко погодив розсекречення власників ЗМІ

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про розкриття інформації про кінцевих власників ЗМІ.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики у сфері телебачення і радіомовлення".

Відтак, структура власності ЗМІ визнається прозорою, якщо інформація, оприлюднена на його офіційному веб-сайті та надана Національній раді, дає змогу визначити всіх осіб, які мають пряму чи опосередковану участь у юридичній особі чи можливість впливу на діяльність юридичної особи, а також визначити кінцевого бенефіціарного власника.

Інформація про структуру власності суб’єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення розміщується на його офіційному веб-сайті.

Також законом забороняється створення і діяльність телеорганізацій, учасником яких є юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах, перелік яких визначений Кабінетом міністрів України, а також відповідні фізичні особи-підприємці, фізичні особи та особи без громадянства.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей законопроект 3 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.