Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Васюник

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:53

Правоохоронці фіксують масовість торгівлі алкоголем вночі і пропонують забирати ліцензії, – Васюник

Ігор Васюник

Ігор Васюник виступив ініціатором проведення львівськими правоохоронцями другого рейду щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім.

Про це повідомила прес-служба народного депутата України Ігоря Васюника.

Відтак, за результатами перевірок було складено понад 18 протоколів про порушення. Також правоохоронці посилили контроль за об’єктами торгівлі щодо дотримання вимог-обмежень та заборон продажу пива та інших алкогольних напоїв у нічний час, а також неповнолітнім.

Наразі це питання перебуває на постійному контролі.

За словами правоохоронців, згідно з ст. 255 КупАП складати протоколи про порушення продажу алкоголю в нічний час мають право не лише вони, але й чиновники з виконавчих органів Львівської міської ради.

Також усунення порушень – це не лише виявлення та складанні адміністративних протоколів, потрібно анульовувати ліцензії підприємцям на тривалий час. Львівські правоохоронці вважають, що варто заборонити роботу магазинів у нічний час, малих архітектурних форм, у котрих на 80% продукції – це алкогольні напої.

Зазначимо, що народний депутат Ігор Васюник надіслав депутатські звернення з вимогою посилити контроль за продажем алкоголю в заборонений час до Міністерства внутрішніх справ України, Львівської міської ради, а також до нової поліції Львова.

Нагадаємо, що 16 липня 2015 року помічники народного депутата Ігоря Васюника спільно з активістами Львівського молодіжного клубу провели рейд нічними магазина Львова щодо порушення заборони продажу алкоголю вночі.

Помічники нардепа зробили контрольні закупки в 30 магазинах та МАФах в різних районах Львова. Відтак, в дев’ятьох з десяти магазинів продають алкоголь в заборонений час. Порушення зафіксували на відеокамери, а відзнятий матеріал разом із зверненнями з вимогою посилити контроль Ігор Васюник скерував міському голові Львова та начальнику міської міліції.

Крім того, в громадську приймальню народного депутата почали надходити звернення від львів’ян, в яких люди вказували адреси магазинів, які продають алкоголь неповнолітнім та в нічний час, скаржились на порушення громадського порядку.

Правоохоронцям надіслано доповнений список з 50 магазинами-порушниками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.